Kūčiukai

Traškių kūčiukų receptas.

traškūs kūčiukai

Reikės:

  • 450 g. miltų;
  • 200 ml. šilto vandens;
  • 2 valg.š. aguonų;
  • 5 valg.š. cukraus;
  • 10 g.šviežių mielių;
  • puse a.š. druskos;
  • 2 valg.š. aliejaus.

Mieles ištriname su cukrumi kol „iššsileis“. Į pašildytą vandenį suberiame pusę () persijotų miltų ir su cukrumi ištrintas mieles. Viską išplakame iki vientisos masės. Tada paviršių apibarstome miltais ir pastatome šiltoje vietoje, kad pakiltų. Tešlai pakilus, suberiame likusius miltus, aguonas, supilame aliejų ir minkome kol tešla nebelimpa prie rankų. Išminkytą tešlą dar kartą paliekame šiltai, kad pakiltų. Tešlai pakilus, imame po nedidelius gabalėlius tešlos,  voliojame mažus ritinėlius ir pjaustome kūčiukus. ( Kuo didesni – tuo minkštesni ). Paruoštus kūčiukus dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepame 180C orkaitėje apie 15min.

Skanaus! 🙂

kuciukai-3