Varškės sausainiai „Puriena“

Lengvi, pasakiško skonio sausainiai su varške. Kol valgai vieną , ranka tiesiasi link kito… 🙂

Varškės_sausainiai_puriena-1

Reikės:

  • 250gr. varškės 9% rieb.;
  • 100gr. sviesto;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 šaukšto grietinės;
  • 0,5 a.š. sodos;
  • ~1,5 – 2 stiklinių miltų ( dedame ir reguliuojame kiekį pagal lipnumą, tešla turi beveik nebelipti prie rankų, bet būti minkšta);
  • cukraus aplipinimui.

Varškę ištriname su kiaušiniu.  Ant viršaus sutarkuojame šaltą sviestą ir išminkome, kol beveik nelieka sviesto gumuliukų. Tada sodą sumaišome su grietinę ir sudedame į varškės/sviesto masę. Viską išmaišome. Miltus persijojame ir sudedame į tešlą. Užminkome tešlą. Ją suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą 1 valandai.

Išėmę iš šaldytuvo ant miltuoto paviršiaus kočiojame kuo ploniau. Išspaudžiame su stikline ar puodeliu skrituliukus. Ant lėkštutės pasiberiame cukraus ir kiekvieno skrituliuko pusę prispaudžiame prie cukraus, tada dar kartą lenkiame per pusę, ir vėl prispaudžiame, ir lenkiam per puse dar vieną, paskutinį, kartą, ir viršų padažome į cukrų. Dedame ant kepimo popieriaus. Kepame 180C apie 25min., kol sausainiai gražiai paruduoja.

Skanaus! 🙂

Varškės_sausainiai_puriena-2

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *