Žaliavalgiškas kokosinės „varškės“ tortas pagal Gražina Gum

Jau ne pirmą kartą skanavau žaliavalgišką tortą, tačiau gaminau pirmą kartą. Nors skonis buvo labai skanus, lengvas, man visi žaliavalgiški pyragai yra beveik vienodo skonio. Juk pagrindas dažniausiai daromas iš datulių, džiovintų vaisių, riešutų, uogų, o viršaus sluoksnis iš kokoso aliejaus ir kintančių kitokių priedų. Nors, kai žaliavalgiauji toks pasakiškas desertas tikrai yra gėris. Šio torto gaminamas yra lengvas ir trumpas jei turi kombainą, kuris viską padaro už tave. Tikrai dar eksperimentuosiu su kitokiomis žaliavalgiškų tortų variacijomis.

zaliavalgiskaskokosinistortas-3

Recepto šaltinis.

Pagrindui:

  • 1/3 stiklinės migdolų riešutų;
  • 1/3 stiklinės lazdyno riešutų;
  • 2 stiklinių džiovintų abrikosų, mirkytų ne mažiau 30min.;
  • 1/2 stiklinės uogų ( aš dėjau šaldytas vyšnias be kauliukų);
  • 5 v.š. kokosų aliejaus;

„Varškės“ sluoksniui:

  • 1 stiklinė anakardžių riešutų;
  • 2 stiklinių kokoso drožlių;
  • 5 v.š. medaus;
  • šiek tiek daugiau nei 1/2 stiklinės išlydyto kokoso aliejaus;
  • 1,5 stiklinės šilto vandens;
  • 1 citrinos sulčių.

zaliavalgiskaskokosinistortas-4

Pagrindui skirtus produktus beriame į kombainą/maisto smulkintuvą ir susmulkiname. Dedame pagrindo masę į tortinę. Viršutiniam sluoksniui skirtus produktus taip pat sumalame iki vientisos masės. Užpilame ant pagrindo, išlyginame ir uždengtą statome į šaldytuvą. Laikiau per naktį ir tada pjoviau. Puošiau granato sėklomis. Tortą laikome šaldytuve.

zaliavalgiskaskokosinistortas-2

Skanaus! 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *