Karališkas aguonų pyragas

Šį pyragą kepu jau ne pirmą kartą, kadangi jo skonis – nerealus. Tikras narkotikas, paragauji ir negali sustoti. Nors ir gaminimo eigoje etapų šiek tiek daugiau, bet jis to tikrai vertas.

karaliskasaguonupyragas-4

Pats pyragas nesaldus, minkštas , purus. Puikiai tinkantis švenčių sezonui 🙂 Kiekvienais metais atsiduriantis ant mūsų šeimos Kalėdų vaišių stalo.

karaliskasaguonupyragas-2

Reikės:

  • 150 g. minkšto sviesto;
  • 200 g. cukraus;
  • 5 kiaušinių tryniai ir baltymai;
  • 200 g. aguonų
  • 40 g. lazdyno ir 40 migdolų riešutų;
  • 80 g. miltų;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • 1 a.š. cinamono.

Eiga:

Minkštą sviestą gerai išsukame su puse – 100 g. cukraus. Tada po vieną įmaišome trynius. Baltymus išplakame iki standumo, ant galo sudedame likusį – 100 g. cukrų. Aguonas susmulkiname/sumalame su riešutais. Palaipsniui į trynių/sviesto/cukraus masę dalimis kaitaliojant sudedame baltymus, persijotus miltus su kepimo milteliais ir cinamonu, bei aguonų/riešutų masę. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, patepame sviestu ir supilame paruoštą tešlą. Kepame 180C, apie 45min. kol gražiai paruduoja. Išėmus palaukime kol atvėsta ir tada pjauname . Skanaus! 🙂

*Ant viršaus galite užbarstyti cukraus pudros, užtepti aviečių marmeliado, arba citrinos sulčių ir cukraus pudros glajų.

karaliskasaguonupyragas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *